Cymbaler bloggen

Cymbaler bloggen

Om Cymbal-bloggen

Hej!
På denna eminenta blogg tänkte jag blogga om cymbaler. Planen är väl allt annt än glasklar men det ska bli spännande. Tänkte dels skriva om cymbal-nyheter och vad som händer här på sajten.

Begagnade cymbaler

CymbalerPosted by Cymbaler 2012-09-30 20:46:17
Funderar du på att köpa begagnade cymbaler? Utbudet är oändligt och priserna kan vara väldigt bra men det gäller att köpa av någon du litar på och som du vet tagit god hand om cymbalerna. Att cymbalen inte har några synliga sprickor eller nyckelhål är ingen garanti för att cymbalen är i gott skick. Metall som utsätts för påfrestningar blir utmattad med tiden. Har cymbalen inte skötts på rätt sätt t.ex att den tappats eller suttit för hårt fastskruvad på cymbalstativet, ja då finns risk att mikroskopiska sprickor börjat uppstå.
Det är inte många som råkar sitta på mätinstrument för att kontrollera metallutmattning så det är alltid en chansning att köpa en begagnad cymbal så givetvis ska priset också sättas utifrån detta eftersom du sällan eller aldrig får någon garantitid från säljaren.

Angående nyckelhål i cymbaler så se mitt tidigare inlägg: Länk

  • Comments(2)//blogg.cymbaler.se/#post4

Hemligheten till cymballjud

CymbalerPosted by Cymbaler 2012-09-25 12:32:50
Har just skrivit/översatt en liten artikel om vad som är hemligheten bakom ett bra cymballjud. Framför allt tar jag död på myten om att ingredienserna i gjutningen är något hemligt och mystiskt. Hemligheten ligger i andra delar av processen.
Du hittar artikeln om cymballjud här.

  • Comments(0)//blogg.cymbaler.se/#post3

Hur många cymbaler behöver man?

CymbalerPosted by Cymbaler 2012-09-08 22:32:00
Visst är det en bra fråga? Kan man verkligen få för många cymbaler? Har man plats och intresse så köp så många du har råd till. Varje cymbal är unik och ger dig fler uttrycksmöjligheter i ditt trumspel. Tråkigt nog är det nog bara du själv och andra som spelar trummor som har vett nog att uppskatta alla cymballjud. Av den anledningen kan det också (eller istället) en bra idé att hitta några cymbaler som är så mångsidiga att du kan få fram tillräckligt många ljud att du kan klara dig med dem ifall du behöver köra med en minimal set-up t.ex på små klubbar. En crash-ride kan vara en bra investering.

  • Comments(0)//blogg.cymbaler.se/#post1