Cymbaler bloggen

Cymbaler bloggen

Om Cymbal-bloggen

Hej!
På denna eminenta blogg tänkte jag blogga om cymbaler. Planen är väl allt annt än glasklar men det ska bli spännande. Tänkte dels skriva om cymbal-nyheter och vad som händer här på sajten.

Begagnade cymbaler

CymbalerPosted by Cymbaler 2012-09-30 20:46:17
Funderar du på att köpa begagnade cymbaler? Utbudet är oändligt och priserna kan vara väldigt bra men det gäller att köpa av någon du litar på och som du vet tagit god hand om cymbalerna. Att cymbalen inte har några synliga sprickor eller nyckelhål är ingen garanti för att cymbalen är i gott skick. Metall som utsätts för påfrestningar blir utmattad med tiden. Har cymbalen inte skötts på rätt sätt t.ex att den tappats eller suttit för hårt fastskruvad på cymbalstativet, ja då finns risk att mikroskopiska sprickor börjat uppstå.
Det är inte många som råkar sitta på mätinstrument för att kontrollera metallutmattning så det är alltid en chansning att köpa en begagnad cymbal så givetvis ska priset också sättas utifrån detta eftersom du sällan eller aldrig får någon garantitid från säljaren.

Angående nyckelhål i cymbaler så se mitt tidigare inlägg: Länk

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Cymbaler 2012-11-03 22:57:20

Hej!

Tack. Är sprickan i någon av de nedre svarvningarna så ska du kapa bort en bit av cymbalen. Gärna 5-10mm ovanför sprickan. Cymbalen blir ju inte helt rund längre efter den operationen men cymbalen brukar fortfarande låta riktigt bra. Pga viktförändringen kommer den rudade delen att komma nederst när du spelar. Om sprickan är längre upp så får man hålla till godo med borr-tekniken som du skrev. Tyvärr brukar det bara hjälpa en kortare tid. Sedan fortsätter sprickan.

Posted by fredde 2012-09-30 22:14:23

HEJ....kul blogg....om man vill fixa längsgående sprickor ....i svarvning så att säga---vad gör man bäst...???? borrar ur ( i så fall hur ) eller gör stop hål i ändarna av sprickan???